Szép jó reggelt mindenkinek!
Ugyebár tegnap befejeztük a tetőtől-talpig bőrápolásos témánkat és arra gondoltam hogy annyit ápoltuk meg szépítgettük magunkat, hogy ideje lenne végre enni is valamit, ami nem hízlal de laktató. Íme, ma töltött paradicsomot fogunk csinálni.
Ennek az elkészítéséhez kell: annyi nagyobb darab paradicsom amennyit majd meg akarunk enni; háromnegyed evő kanál túró, negyed evőkanál tejföl/paradicsom; + egy kisebb paradicsom; morzsolt -tárkony -bazsalikom -kakukkfű; őrölt fehér bors, só, és őrölt fekete bors.
1. lépés:
Megmossuk a paradicsomokat.
A nagyobb paradicsomok tetejét levágjuk és az alját kibelezzük majd az üres paradicsomokat és a tetejüket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és berakjuk a egy sütőbe 120C° -ra aszalódni.
2. lépés:
A kicsi paradicsomunkat összevágjuk és beletesszük egy tálba. A fent elmondott arány szerint teszünk bele túrót és tejfölt, majd jól összekeverjük. Adunk még hozzá egy csipet -fehér borsot -tárkonyt -bazsalikomot -kakukkfüvet, majd ízlés szerint sózzuk borsozzuk amí jónak nem találjuk.
3. lépés:
A sütően megaszalódott paradicsomokba, betöltjük a jól össze kevert túrós tölteláket rátesszük a fedőt, és tádááááááááám! Készen van a mennyei finomság.
Remélem ízleni fog a töltött paradicsom, holnap találkozunk, addig is további szép napot sziasztok!